Samen sterker uit de strijd

Online training: Consultative Selling

De ontwikkelingen rondom Corona hebben grote gevolgen voor ondernemers. Voor iedereen een onzekere periode waarin de zorgen oplopen over gezondheid, doorlopende kosten en vermindering van omzet. Speciaal voor ondernemers in deze moeilijke periode biedt Wetboek van Sales haar training aan in een online vorm. Met deze training ondersteunt Wetboek van Sales ondernemers die omzet en opdrachten zien teruglopen.

Stel jezelf eens de vraag?
“WAT ZOU IK KUNNEN DOEN OM JUIST NU MIJN KLANT TE HELPEN?”
“WAAROM ZOU IEMAND JUIST NU VOOR MIJ KIEZEN?”

Jouw klant heeft je harder nodig dan ooit. Jouw klant moet namelijk ook weer opbouwen en daar kun jij bij helpen. Weet jij hoe jij jouw ideale klanten vindt en weet te behouden? Weet jij hoe je een sales proces goed voorbereidt? Een sales proces welke gegarandeerd tot nieuwe klanten leidt?
Het vraagt een goede voorbereiding. Immers doet Daphne Schippers ook niet zomaar iets in aanloop naar haar medailles. Het vraagt van jou een grondige voorbereiding en oprechte aandacht voor jouw klant. Wij geven je inzicht in hoe je dat kunt doen. Inzicht in het hele proces. Waarom wij dat doen? Omdat we collegiaal willen helpen. Omdat we allemaal in de Corona-knel zitten en we allemaal de sleutel willen tot een proces dat gegarandeerd leidt tot mooie nieuwe klanten, en huidige relaties verdiept.

Ben jij benieuwd wat jij kunt veranderen om jouw zichtbaarheid te vergroten?
Meld je aan voor de online training “Het vinden en benaderen van nieuwe cliënten” voor slechts €29,95 ex btw (€36,24 euro incl btw en regulier €395,- euro)

Klopt dit? Ja, want als je een deel van je omzet verliest, is het fijn als iemand je verder helpt. Niet gratis, dat is niet waar ondernemen over moet gaan. Waarom wij dat doen? Omdat we collegiaal willen helpen. Gewoon van mens tot mens, omdat we allemaal in de Corona-knel zitten. Wat heb je te verliezen? Je maakt direct de eerste stap in het proces van Consultative Selling, ook wel Trusted Advisor genoemd. Ondersteund met praktische actiekaarten en aangevuld met een format voor een doordacht prospectplan.

Hoe belangrijk is het voor jou om jouw ideale klanten te vinden én te benaderen?

  • Geen urgentie, ik heb voldoende opdrachten.
  • Heel belangrijk, ik voel de noodzaak om hieraan te werken met als resultaat de omzet te vergroten.
  • Ik wil graag starten, ik wil alleen nog onderzoeken wat het beste bij mij past.

Een goede doorlopende stroom van voldoende klanten bereik je door zichtbaar te zijn. Door jouw dienst of product in de etalage te zetten. Veel organisaties kiezen voor Consultative Selling om hun top 10 klanten uit te breiden of nieuwe klanten te werven. Er is veel onderzoek naar deze methode gedaan en keer op keer is bewezen dat deze benadering zorgt voor hogere klantloyaliteit, meer omzet en betere marges. Volg de methodiek en je hebt gegarandeerd succes. Hoe weten wij dat zo zeker? Omdat de mensen die wij trainen dat terug geven. Geen aangeleerd kunstje maar een doordacht proces gebaseerd op veranderkunde.

Wetboek van Sales biedt normaliter masterclasses en coaching on the job aan. Elke masterclass staat voor een fase uit het succesvolle Consultative Selling proces. Een proces die jij volledig kunt beheersen:

– Het vinden en benaderen van nieuwe klanten
– Hoe profileer ik mijzelf als expert
– Hoe maak ik mijzelf zichtbaar on- en offline
– Hoe zorg ik ervoor dat de opdracht gegund wordt

De ONLINE TRAINING CONSULTATIVE SELLING is een initiatief van Wetboek van Sales. Ook in samenwerking met AMV Opleidingen (Ambitie Maakt Verschil). Dit opleidingsinstituut richt zich primair op de mediation branche en lanceerde onlangs ook een succesvol “Ondernemers Groei Traject“.

Wat wij samen gaan doen?

Online training: “Het vinden en benaderen van nieuwe cliënten”
Data: 1 mei 2020 | 12 mei 2020 | 18 mei 2020 | 26 mei 2020
Duur: 2,5 uur
Trainers: Margriet Glas en Daniëlla den Iseger
Middel: webinar
Voor wie: voor professionals, ondernemers en studenten

 

Extra:
1. Praktische actiekaarten en een format voor jouw eigen prospectplan.
2. Een uitnodiging voor een online Questions and Answers sessie waarin wij al jouw vragen beantwoorden. Alle gestelde vragen met antwoorden krijg je ook in een praktische hand-out.
3. Deelcertificaat Wetboek van Sales – Consultative Selling Trusted Advisor I

Vol = vol, dus meld je snel aan!

Prijs: van €395,- euro naar €29,95 euro excl. btw. (€ 36,24 incl. btw)

 

Is er een addertje onder het gras? Natuurlijk zien wij graag dat je stap 2, 3 en 4 ook met ons wilt ontwikkelen. Ook als je besluit dat niet te doen ontwikkel je binnen deze eerste online training voldoende  kennis om direct aan de slag te gaan. Dus nee, geen addertjes. Wij geloven in onze toegevoegde waarde en ook in “wie goed doet, wie goed ontmoet”.

 

Bij Wetboek van Sales geldt NIET GOED, GELD TERUG. Tot twee weken na afronding van de training kun jij je geld terug vragen. Dit kan als je alle stappen aantoonbaar hebt uitgevoerd en jij aannemelijk kunt maken dat het geen resultaat voor jou geeft. Waarom wij deze garantie bieden? Omdat jouw geld in deze tijden goed besteed moet zijn. Samen staan we sterk!

“Door de training Consultative Selling hebben we onszelf bij RWV Advocaten als het ware opnieuw uitgevonden. Door ons werkelijk te richten op wie we zijn en waar we in excelleren is als vanzelf onze blik op het op een vanzelfsprekende wijze binnenhalen van mooie opdrachten verfrist. Daardoor is ook de relatie met onze gewaardeerde cliënten verder verdiept. Juist nu beveel ik de training dan ook van harte aan. Voor iedereen die zaken doen serieus neemt.”

RWV AdvocatenOpRecht betrokken

“Wetboek van Sales is een betrouwbare partner. Ze geven heldere en overzichtelijke trainingen die goed aansluiten bij de markt van nu. Fijn om met trainers samen te werken die goed weten waarover ze spreken en de methode zelf jarenlang met succes in de praktijk hebben gebracht.”

AMV OpleidingenDé opleider van mediator tot scheidingsspecialist

“Een hele waardevolle training die we direct in praktijk konden brengen. Het heeft ons niet alleen extra opdrachten opgeleverd, maar ook de relatie met onze kanten verdiept en verstevigd. Oprechte menselijk aandacht maakt alles mooier. Dank je wel Margriet!”

Centrum voor ConflicthanteringMeer dan een opleidingsinstituut